2022-11-15

Information om nytt för Kollektiv tjänst och Öppen fiber.

I och med 2:a kvartalet 2023 höjer vi nätavgiften med 21,25. Vi sänker kostnaden för kollektiv tjänst med samma belopp i och med nytt avtalspris med Telia.

Detta innebär att det är samma månadskostnad för kollektiv tjänst men ca 21:- högre för den öppna fibern/månad. Detta gör vi för att efter starten kört med en planerad lägre kostnad för medlemmarna nu lägga oss på en nivå som bär föreningens kostnader långsiktigt. Vi har nu efter 5 år färdigställt vissa punkter/platser som ej var med i grundutförandet.

Vi tog detta beslut på årets årsmöte i Maj och genomför detta i och med fakturan för det andra kvartalet 2023.

I och med detta kör vi också igång hastigheten 500/500 under våren för Kollektiv tjänst. Ni kommer med detta att få ny router samt tv-box. Tidpunkt för detta meddelas senare. 1st extra tv box genom tvilling kommer att ingå i kollektiv tjänst samt kanaler enligt Telia lagom och Ip-telefon som tidigare. Avtalet är gemensamt med fiberföreningarna i Bengtsfors kommun.

2022-10-01 

Viktig information om ditt tv-innehåll

Förhandlingar har pågått mellan Telia och Viaplay Group. Telia har försökt in i det sista men Viaplay vill inte fortsätta diskussionerna och därför kommer Telia inte i mål med ett nytt avtal till 30 september, något Telia är uppriktigt ledsna för då det påverkar dig som kund. Det innebär att Telia inte längre får erbjuda Viaplays innehåll från den 1 oktober.

telia.se/tvinfo hittar du alltid den senaste informationen. Här berättar Telia också vilket innehåll du får istället och ger svar på vanliga frågor. 

2021-03-15 Telia ändrar hur de hanterar tvillingabonnemang i kollektiv tjänst.

Telia tar nu ut avgift för extra tv-box i kollektiv tjänst.

Den tas ut för 1:a extraboxen, man kan i dagsläget ha flera på samma avgift enligt nedan.

Ur avtalspunkter så framgår det endast att hushåll har möjlighet att ha upp till 5 tv apparater, det framgår inget om tillvalstjänsten har något pris och inte heller att den är kostnadsfri. Förändringen som görs nu är att alla som har tvillingabonnemang kommer bli debiterade för tjänsten. Prissättningen ovan kan därmed förändras.

Ev. driftsstörning

Vattenfall kommer att göra div arbeten på sitt ledningsnät och då berörs våran Nod  i Bäckefors som ev kan gå ner då. Denna matar övriga så hela vårt nät påverkas om avbrottet varar längre tid än vår batteribackup klarar

Torsdag 26/11 kl. 23:00 till Fredag 27/11 kl.04:00

2020-03-11 Viktig info angående avveckling av kopparnätet

     Nedsläckning av kopparnätet och ADSL

På Telias sida "Framtidens Nät" https://www.telia.se/privat/om/framtidensnat finns information om nedsläckningen av kopparnätet och ADSL. Vi vet om att Ödskölt samt Råggärds stationer stängs den 30/11 2020. Nu har även besked om att Skällsäters ADSL eller kopparnät stängs 31/3-2021. Är ni i behov av att ansluta er fastighet till fiber före detta, hör av er omgående då det tar tid att lösa en anslutning.

 

2020-02-26 Viktig info angående TV-kanaler

🚨 Viktig info angående TV-kanaler! 🚨

Just nu pågår förhandlingar mellan Telia och en av deras leverantörer av tv-kanaler, Discovery Networks. Om dom inte kommer överens finns det risk för att de inte längre får sända vissa kanaler från den 3 mars.

I vårt kollektiva tv-avtal är följande kanaler berörda: Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery, Discovery ID, Eurosport 1 och TLC.

Detta hände ju även för ett år sedan och då försvann någon kanal under någon dag innan dom kom överens och kanalen kom åter.

TELIA.SE

Kulturpris

Bilden visar Ödskölts Sockengilles kulturpris som vi erhöll för 2017