Ödskölt Fiber Ekonomisk Förenings Hemsida

Välkommen till Ödskölt Fiber Ekonomisk Förenings hemsida!

Om ni inte hittar den information ni söker på hemsidan eller har frågor så kontakta oss under fliken Kontakt

Föreningen bildades 2012 och idag är vi ca 320 medlemmar.

Föreningen har till uppgift att erbjuda fiber till fastigheter i följande områden: Ödskölt församling, Bäcke församling, Järbo församling och del av Dals Ed kommun. 

För att få tillgång till teknik av modernaste snitt även på landsbygden bygger vi därför ett eget fiberoptiskt nätverk för IT-kommunikation i vårt område.

Fibernätet skall länkas samman med andra nät inom området och på sikt vara öppet för trafik för flera operatörer.

Målet är att, till en rimlig kostnad erbjuda alla fastigheter inom vårt geografiska områden en fiberoptisk anslutning och en modern uppkoppling med god teknisk prestanda. Att i samarbete med angränsande föreningar tillse att alla i fastigheter i området får möjlighet till anslutning.

Projektet finansiering består av eget medel samt stöd från EU - Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling , Svenska staten, Bengtsfors kommun, Färgelanda kommun samt VGR. För Ödskölt fibers del har detta inneburit ett stöd på ca 50% av investeringen på ca14 miljoner. I landsbygdsprogrammet är stödet endast 40% av godkända kostnader men med kommunernas och Västra Götalands regions stöd på utvalda sträckor blir stödet sammantaget ca 50%.

 

 • Bankgiro

  Bankgironummer: 844-6874

  Kom ihåg att ange faktura-nummer vid betalning.

 • Swish

  Swishnummer: 123 188 3677

  Kom ihåg att ange faktura-nummer vid betalning.

 • Dropbox

  Vi använder Dropbox till några av våra dokument.Om dokumenten inte öppnas pröva att installera Dropbox.com (kostnadsfritt).